KTÜN’de Ahilik Haftası kapsamında "Ahilik ve Girişimcilik” Konulu Seminer Yapıldı

Üniversitemiz Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi tarafından Ahilik Haftası kapsamında düzenlenen “Ahilik ve Girişimcilik” konulu seminer akademisyen ve öğrencilerin katılımı ile çevrimiçi ortamda yapıldı.

Akredite Kobi Uzmanı mezunumuz Mehmet Emin Yıldırım’ın konuşmacı olarak katıldığı seminerde dinleyicilere Ahilik kültürünün nereden geldiği, ahilik kültürünün önemi ve ahiliğin günümüze yansımaları nasıl olmalı konularına değinildi. Ekonomik ve kültürel yaşamla iç içe olan hoşgörünün, bilginin ve dayanışmanın sanat ile birleşimi olarak tanımlanan ahiliğin günümüzde girişimcilik noktasında mühendislik ve daha birçok meslekte bu kültürü nasıl yaşatılması gerektiği konuları da ele alındı.

Moderatörlüğünü Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Karaman’ın yaptığı seminer öğrencilerin yoğun ilgisi ile soru cevap şeklinde devam etmesinin ardından sona erdi.